walden-pond

  Α.         ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

20-10 2016: Εκπαιδευτικός περίπατος, όλων των τάξεων, στον αρχαιολογικό χώρο  Ραμνούντα Αττικής

5-11-2016: Την Παρασκευή 4/11/2016 έγινε η αξιολόγηση των προσφορών που κατέθεσαν τα ταξιδιωτικά γραφεία για την υλοποίηση της εκδρομής της Γ΄Λυκείου του σχολείου μας. Η επιτροπή αποτελούμενη απο τον Δ/ντή Κο Διοκμετζίδη Κων/νο, τον πρόεδρο του Σ.Γ. Κο Η. Κορλό , τον καθηγητή Κο Ι. Κατράδη και τον πρόεδρο του 15/μελούς  Πισκοτάκη Αλεξ. επέλεξε το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis με 220€ ανά μαθητή. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 06/12/16 μέχρι 11/12/16.

 08-02-2017: Την Δευτέρα 06-02-2017 συνήλθε η επιτροπή αξιολόγησης του 1ου ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ και εξέτασε τις προσφορές των τουριστικών γραφείων για την υλοποίηση τριήμερης εκδρομής της Β΄τάξης στο Πήλιο.Κατέθεσαν προσφορά τα γραφεία
                       1) zorpidis travel services
                       2) vlassopoulos travel services
                       3) Happy days travel
                       4) at holidays
                       5) Manessis
Επελέγη το γραφείο Manessis με αντίτιμο το ποσό των 145 € ανά μαθητή ή συνολικά 8.845 Ευρώ

Β.         ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

14-02-2017: Θεατρική παράσταση στο σχολείο μας

Ένας αρχαιοελληνικός μύθος συναντιέται με το παρόν. Ο Πλάτωνας μίλησε για σπηλιά, σκιές, δεσμά. Ο σύγχρονος φιλόσοφος τα ονομάζει περιχαράκωση σε όρια, εικονική πραγματικότητα, ψευδαισθήσεις . Κι εμείς; Τι κάνουμε για να σπάσουμε τις αλυσίδες; Εμείς λοιπόν κρατήσαμε τα χέρια μας σφικτά και αφήσαμε την ομάδα της ΣυνΚίνησις να μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας . Η δασκάλα Γεωργία Φιντιρίκου και τα παιδιά της απο το Β1,Β2,Β3,Β4 και Β5

          ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (Πατήστε εδώ)

15-02-2017: Απονομή βραβείων σε μαθητές του σχολείου  μας

Tο σχολικό πρόγραμμα-δίκτυο "λογοτεχνικό εργαστήριο 2016:οι μαθητές διαβάζουν και γράφουν " που υλοποιήθηκε και στο σχολείο μας με υπεύθυνο καθηγητή τον Κο Καψούρη Γ.

απένειμε:

1.  Βραβείο διηγήματος στην μαθήτρια :

          α) Αναστασία Χατζηθεοδωρίδου για το έργο της "Το παλιό κομοδίνο".

2. Βραβείο ποίησης στις μαθήτριες:

          α) Κωνσταντίνα Σπυροπούλου για το ποιήμα "Ενα Αιγαίο μνήμες"

          β) Μαρία Τριανταφύλλου για το ποίημα "Προτάσεις"

 Η Διεύθυνση του σχολείου απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στον υπεύθυνο καθηγητή, που διακρίθηκαν και τίμησαν το σχολείο.

03-04-2017: Το τμήμα Α1 στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας εκπόνησε μια εργασία σχετικά με την εισβολή ξένων λέξεων στην ελληνική γλώσσα και τις πιθανές επιπτώσεις της. Αφού μελέτησαν κάποια τεύχη του περιοδικού «ΓΥΝΑΙΚΑ» και «MARIE CLAIRE», αποφάσισαν να συντάξουν καταλόγους με τις ξένες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται σε αυτά και προσπάθησαν να τις αποδώσουν στα ελληνικά. Στη συνέχεια συνέταξαν επιστολή προς τους εκδότες των περιοδικών εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους και τις απορίες τους για το μέλλον της γλώσσας. Μαζί απέστειλαν και τους καταλόγους που είχαν καταρτίσει. Οι απορίες τους βρήκαν απάντηση στο τεύχος Απριλίου 2017 του περιοδικού «ΓΥΝΑΙΚΑ», εφόσον με την επιστολή των μαθητών/τριών ασχολήθηκε ο ίδιος ο εκδότης στο εκδοτικό του σημείωμα (editorial, όπως επιμένουν να το ονομάζουν).

 Επιστολή μαθητών προς το περιοδικό (Πατήστε εδώ)

Απάντηση περιοδικού "ΓΥΝΑΙΚΑ"  (Πατήστε εδώ)

04-04-2017: Το 1ο ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ συμμετέχοντας στην δράση «Lets DoitGreece” με την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών του κατόρθωσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 15.000 πλαστικά πώματα που θα προωθήση για ανακύκλωση.