5-9-2015: Στα πλαίσια ενός ανοιχτού σχολείου στη κοινωνία, το 1ο ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ συγκέντρωσε, ταξινόμησε και προώθησε προς τους πρόσφυγγες ρουχισμό και τρόφιμα. Συγκεντρώθηκαν από σχολεία της περιοχής και από προσφορές των μαθητών του σχολείου μας.

 

18-01-2016: "Μαθήτρια του Β1 στο πλαίσιο του μαθήματος της βιολογίας κατασκεύασε ένα κύτταρο από ζελέ και υλικά κουζίνας. Η κατασκευή αυτή ενώ δεν είναι δύσκολη, εντούτοις απαιτεί χρόνο και υπομονή (ρωτήστε τη Μαρία...). Σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα της Μαρίας, χώρεσε και το κύτταρο. Την ευχαριστούμε και την συγχαίρουμε για την προθυμία και την προσπάθειά της.

Διδάσκουσα και επιβλέπουσα του έργου: Πέννυ Στεφανίδου, Χημικός, Μ.Sc., M.Ed., c.PhD"

 

18-01-2016: 9 πρωτότυπες ιστορίες από μαθητές της Α Λυκείου που έγραψαν για τον Περιοδικό Πίνακα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας.

 

16-02-2016: H A΄ και η Β' Λυκείου παρουσιάζει Πειράματα Χημείας.

 

02-03-2016:

1. Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Γέρακα στο Masterclasses 2016.

Πέντε μαθητές του σχολείου μας,συμμετείχαν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα που εδώ και 12 χρόνια οργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, υπό την επίβλεψη του καθ. Νίκου Τράκα.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής στο ΕΜΠ πάνω από 130 μαθητές διαφόρων σχολείων παρακολούθησαν εκλαϊκευμένα μαθήματα σωματιδιακής φυσικής, πληροφορήθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στο CERN, άκουσαν για κοσμολογία και πώς σχετίζονται οι γαλαξίες και οι μαύρες τρύπες με τη σωματιδιακή φυσική. Στη συνέχεια έφαγαν όλοι μαζί (καθηγητές και μαθητές) στο εστιατόριο του Πολυτεχνείου, και κατόπιν με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού και πραγματικά δεδομένα, συλλεγμένα από τα πειράματα που "τρέχουν" στο CERN. Οι μαθητές αναζήτησαν σωματίδια Higgs και σωματίδια Ζ. Τέλος συνδέθηκαν μέσω Skype με άλλα δύο σχολεία στη Γερμανία και την Ιταλία και όλοι μαζί με το CERN όπου συνομίλησαν με τους ερευνητές εκεί.

Η μέρα τελείωσε αργά το απόγευμα με την απονομή βραβείων.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και συγχαρητήρια σε όσους στηρίζουν αυτό το έργο.

(επιβλέπουσα καθ. Πέννυ Στεφανίδου)

 
2. Συμμετοχή του σχολείου μας στο Athens Science Festival 2016

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Athens Science Festival που θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2016, στην Τεχνόπολη στο γκάζι.Πρόκειται για την μεγαλύτερη γιορτή Φυσικών Επιστημών στην Ελλάδα, με δεκάδες συμμετοχές πολλών επιστημονικών φορέων, ερευνητικών ιδρυμάτων, πολλών και νέων επιστημόνων που με το κέφι και τη φαντασία τους στόχο έχουν να φέρουν τον πολύ κόσμο πιο κοντά στις Φυσικές Επιστήμες.

Οι επισκέπτες στο Festival αναμένεται να ξεπεράσουν τους 35000 τις ημέρες λειτουργίας του, ενώ η ημερήσια επισκεψιμότητα είναι περίπου 7000 νέοι.

Μαθητές του σχολείου μας θα παρουσιάσουν συνολικά έξι πειράματα, αλληλοσυνεδεόμενα στο τέλος των οποίων ο θεατής θα κερδίσει κάποια από τις κατασκευές ή κάποιο από τα προϊόντα των πειραμάτων που επιδείχθηκαν.Το κέφι, η φαντασία και η φιλοπονία των μαθητών μας, τους οδηγεί να σταθούν άξιοι και με χαμόγελο και φαντασία μπροστά σε όλους εσάς.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά καταπληκτικό έργο που έχουν αναλάβει.

(υπ. καθηγήτρια: Πέννυ Στεφανίδου)

 

20-03-2016: Με το σύνθημα «Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό» θα αναφερθούμε σε ποιήματα επώνυμων και ανώνυμων? Και μια έκπληξη: δύο μαθήτριες του σχολείου μας η Σπυροπούλου Κωνσταντίνα μαθήτρια του Β4΄ και η Τριανταφύλλου Μαρία μαθήτρια του Γ4΄, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Λογοτεχνικό εργαστήριο οι μαθητές γράφουν», το οποίο πραγματοποιείται στο σχολείο μας φέτος, εμπνεύστηκαν και έγραψαν τα δικά τους κείμενα για την ημέρα ενάντια στο ρατσισμό!!!

 

17-04-2016: Την Τετάρτη 6 Απριλίου 16 μαθητές Α και Β Λυκείου παρουσίασαν πειράματα Χημείας και Φυσικής στο Athens Science Festival 2016, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Οι μαθητές ήταν υπέροχοι κατά την διάρκεια της παρουσίασης, υπομονετικοί, ευγενικοί, χαμογελαστοί και γεμάτοι κέφι να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Συγχαρητήρια και πάλι !!! ( Πατήστε εδώ)

Οργάνωση, επιμέλεια: Πέννυ Στεφανίδου, Χημικός, M.Sc., M.Ed., cPhD


11-03-2016: Αποκριάτικες εκδηλώσεις.